Mijn favorieten

Verkooptips


Maak de eerste indruk zo indrukwekkend mogelijk
Een goed gemaaid gazon, goed verzorgde struiken en perken en een opgeruimde entree naar de voordeur heten de bezoeker welkom. Net zoals een fris geschilderde (of tenminste goed schoongemaakte) voordeur. Als het herfst is, hark de bladeren bij elkaar. Hoe minder obstakels tussen de aspirant koper en uw huis, hoe beter.

Frisheid en geur is belangrijk:
Laat het lekker ruiken in huis en lucht de kamers. Zet een bos verse bloemen op tafel en een schaal met fruit. Zet de meubels in de was.

Ruime garage en lege oprit:
Zorg dat de garage netjes aan kant is en leeg. Zet de auto even buiten. Nog beter de auto in een andere straat en niet voor de deur! Een schoon en opgeruimd huis is veel aantrekkelijker voor kopers dan een rommelig huis. Ruimte is belangrijk!

Investeer een paar uur in uw toekomst
Hier is uw kans om wat in het onroerend goed te verdienen. Maak de woonkamer, de badkamer en de keuken eens goed schoon. Als er krassen in het houtwerk zitten of de verf is hier en daar beschadigd, denk eens aan een eenvoudige opknapbeurt. Soms is een nieuw behangetje net wat een kamer nodig heeft. Kopers zien liever hoe geweldig uw huis er uit ziet dan hoe goed het eruit kan zien 'met een beetje werk'.

Controleer alle kranen en lichtpunten
Druppelende kranen werken op de zenuwen, verkleurde wastafels suggereren slecht of verouderd sanitair. Doorgebrande lampen houden de aspirant koper in het duister. Laat kleine probleempjes geen schaduw werpen
op de goede kanten van uw woning.

Sluit een goede deal niet buiten
Als er deuren van kasten klemmen dan kunt u er zeker van zijn dat die wetenschap ook bij de bezoeker in het hoofd vast blijft zitten. Een schaaf en wat eenvoudig reparatiewerk voorkomen onnodige uitleg. Een kleine inspanning van uw kant kan de deur open zetten naar de verkoop van uw woning.

Denk aan veiligheid
Huiseigenaren leren om te leven met allerlei zelf opgezette 'boobytraps': rolschaatsen op de trap, slingerende verlengsnoeren, glijdende vloerkleedjes en laag hangende lampen. Zorg ervoor dat uw huis zo veilig mogelijk is voor nietsvermoedende bezoekers.

Maak ruimte in de extra ruimte
Aspirant kopers zijn op zoek naar meer dan alleen comfortabele ruimte om in te wonen. Ze zoeken ook naar opbergruimte. Zorg ervoor dat de kelder, de zolder, het schuurtje en de garage schoon zijn en opgeruimd. Verwijder overbodige spullen.

Denk aan uw kasten
Hoe beter uw kledingkasten georganiseerd zijn, hoe ruimer ze lijken. Dit is het moment om die kleding die u niet meer draagt aan een liefdadigheidsinstelling te geven.

Laat uw badkamers schitteren
Badkamers verkopen huizen, dus laat ze schitteren. Controleer en repareer lelijke voegen langs het bad en in de douche. Voor extra allure, toon uw beste handdoeken en douchegordijnen. Een bloemetje kan wonderen doen.

Creëer droom slaapkamers
Open de ogen van de kopers door de gezellige warmte van uw slaapkamer. Voor een extra ruime indruk haalt u het meubilair eruit wat niet echt nodig is. Een kleurrijke beddensprei en frisse gordijnen doen wonderen.

Open alles overdag
Laat het zonlicht binnen! Open alle gordijnen en vitrages zodat de aspirant koper zien kan hoe licht en opwekkend uw woning is. Zet een vrolijk boeket bloemen op tafel of in de hal.

Verlicht alles ’s avonds
Maak de bezichtiging een verlichting door alle lichten aan te doen. Zowel buiten als binnen. Verlichting voegt kleur en warmte toe en geven de bezoekers het gevoel welkom te zijn. Een brandende open haard creëert een gevoel van behaaglijkheid en gezelligheid.

Vermijd de massa’s
Aspirant kopers voelen zich vaak als indringers als ze een huis binnenkomen vol met mensen. In plaats dat ze uw woning de attentie geven die het verdient, haasten ze zich er waarschijnlijk doorheen. Het is beter als er zo weinig mogelijk mensen aanwezig zijn.

Zorg voor uw huisdieren
Honden en katten zijn geweldige huisgenoten, maar niet als het om een bezichtiging gaat. Ze hebben een talent om voor de voeten te lopen. Dus doe iedereen een plezier. Laat Vlek en Bonzo buiten, of in ieder geval uit de weg.

Denk aan het volume
Rock en Roll blijft altijd bestaan, maar het kan het einde zijn van de verkoop van de woning. Als het tijd is voor de bezichtiging, dan is het tijd om de radio of de stereo wat zachter te zetten. Het liefst gaan de televisie en de stereo helemaal uit.

Ontspan
Wees vriendelijk, maar probeer niet om de conversatie te forceren. Bezoekers willen graag de woning bekijken met zo min mogelijk afleiding.

Maak geen excuses
Ongeacht hoe bescheiden uw woning is, maak nooit excuses voor eventuele tekortkomingen. Mocht een aspirant koper een minachtende opmerking maken over uw woning, laat dan de ervaren makelaar van Pauw Makelaardij het woord doen.

Blijf op de achtergrond
Niemand kent uw huis zo goed als u. Maar Patrick & Evert weten hoe kopers zijn, wat ze willen en waar ze naar zoeken. U maakt het uw makelaar een stuk makkelijker om de voordelen van uw huis over te brengen aan de kopers als u op de achtergrond blijft.

Maak geen kringloop winkel van uw woning
Als aspirant kopers uw huis bezichtigen, leidt ze dan niet af door hen overtollig meubilair te verkopen. U kunt daardoor de verkoop van uw woning verliezen.

Respecteer ervaring
Als een aspirant koper met u wilt praten over de prijs of de voorwaarden, of over andere zaken die met uw woning te maken hebben, laat hem dan met een expert spreken: uw eigen makelaar.

Help uw makelaar
U maakt het uw makelaar wat gemakkelijker als alle afspraken voor een bezichtiging via zijn of haar kantoor gemaakt worden. U zult het resultaat waarderen!

Wilt u deze tips nog op uw gemak doornemen? Download het formulier dan hier.